e
Banner

Etiketler: kombine taşımacılık



MIP: Büyüme için kombine taşımacılık şart


Yayın: 14-09-2012

Mersin International Port (MIP) Pazarlama Müdür Yardımcısı Ayham Adel Abiad, limancılıkta yeteri kadar gelişememiş olmamızın nedenini kombine taşımacılığa gereken önemin verilmemesinden kaynakladığını savundu.





Kombine taşımacılık ete kemiğe bürünecek


Yayın: 05-10-2012

Konsped Genel Müdürü Mete Tırman demiryolunun geleceğinden umutlu: Kombine taşımacılık ete kemiğe bürünecek





Kombine Taşımacılık Kavramı ve Temel Özellikleri



Modlar arası bir taşımacılık türü olan kombine taşımacılıkta; yükleme, boşaltma ve aktarma işlemlerinin süratli bir şekilde gerçekleştirilmesi, taşıma sürecinin hızlandırılması açısından büyük önem taşımaktadır.

 




Aslan Denizcilik kombine taşımacılıkta markalaşıyor


Yayın: 20-12-2012

Lojistik sektörüne 1990 yılında adım atan Aslan Denizcilik, karayolu taşımacılığında sahip olduğu güçlü TIR filosuyla, demiryollarında ise 130 vagonu ile TCDD hatlarında Türkiye’nin her bölgesine kombine taşımacılık faaliyetini sürdürüyor.





Lojistik sektörü ‘şiddetli depremin’ faturasını ödüyor



Fiyat odaklı keskin rekabetin lojistik sektörünü artık sürdürülemez bir noktaya taşıdığını söyleyen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, tabanı kaynayan sektörde depremin şiddetinin de arttığına dikkat çekiyor. 2012’nin bu açıdan bir önceki yılı arattığını ve kâr marjlarının neredeyse dibe vurduğunu kaydeden Tırman, her yıl ölçeğini büyütmesi beklenen demiryolu taşımalarında da tablonun tersine döndüğünü vurguluyor. Tırman, demiryolunda geciken yapısal dönüşümün de sektöre kan kaybettirdiği görüşünde.




M&M Türkiye, tekstil için lojistik üs kuracak



Global büyüme hedeflerinde Türkiye’ye de önemli bir rol biçen Militzer&Münch, bu kapsamda yatırımlarını hızlandırırken, sektörlere özel çözümleriyle de öne çıkıyor. Entegre hizmet sundukları tekstil lojistiğinde müşteri odaklı ve tecrübeli takımlarıyla portföylerini genişletmeye devam edeceklerini söyleyen M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, kısa vadede tekstil lojistiği merkezlerini hayata geçireceklerini açıklıyor.




Etis Lojistik, müşteri portföyüne Kümaş’ı da ekledi



Etis Lojistik, müşteri listesine Türkiye’nin en büyük sinter manyezit ve sinter dolomit üreticisi Kümaş’ı da ekledi. Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, tedarik ve dağıtım lojistiği hizmetleri için Kümaş’ın kendileriyle çalışma kararı aldığını belirtti...
 





Kombine Taşımacılık geleceğin taşımacılık modeli olacak



Türkiye - Avrupa Birliği mali işbirliği çerçevesinde Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile İspanya Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Türkiye'de İntermodal Taşımacılığının Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi" kapanış toplantısı Ankara'da yapıldı.




Kombine Taşımacılık Strateji Belgesi hazır



Kombine taşımacılık faaliyetlerini hukuki bir çerçeve kavuşturacak ve geliştirmesine katkı sunacak “Ulusal Kombine Taşımacılık Strateji Belgesi Taslağı” hazır. Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Mehmet Mehdi Gönülalçak, dört ana hedef ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine dönük eylem planlarından oluşan strateji belgesinin, alternatif ve sürdürülebilir taşıma modellerinin geliştirilmesinde önemli bir yol göstereceği olacağını söyledi. 




Rail Cargo Logistics’ten yeni intermodal servis



Haftada 3 gün düzenli ve karşılıklı olarak yapılan intermodal blok tren servisiyle Türkiye’yi hem ekonomik hem de çevre dostu bir yöntemle Avrupa’ya bağladıklarını belirten RCL Türkiye Genel Müdürü Ercüment Gücüyener, şu anda altyapı geliştirme çalışmalarını yürüttükleri Polonya-Türkiye intermodal demiryolu hattını ise Nisan ayında devreye almayı hedeflediklerini söyledi.